Biztonság? Nem létezik.

Sokak előtt ismert egy laza kínai átok: élj érdekes időkben. A most következő könyvek hőseire ez mind jellemző. Három könyv, három élethelyzet, amelyekből egyikben sem szeretnél létezni, azt elhiheted nekem. Netán szeretnéd, ha védőügyvédként leköpdösnének? (James B. Donovan: Idegenek egy hídon) Vagy egy történelmi esemény megkérdőjelezése esetén halálra keresnének? (Umberto Eco: Mutatványszám) Esetleg imádnád, ha hetekre elmenne az áram, és ember embernek farkasává válna? (Marc Elsberg: BlackOut) Na, mondom én, hogy egyik történet hőse sem szeretnél lenni. De tudni róla, ugyebár, egészen más tészta. Olvasd a könyvajánlókat, és szerezd meg prerukkról a köteteket!

2D67B8D600000578-3273843-image-a-5_1444915280464.jpg

James B. Donovan: Idegenek egy hídon

Mottó: …a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak"

Láttad a Kémek hídja című filmet? 
Tetszett?
A könyv – szerintem – jobb lesz.

Odáig megvan, hogy 1962. február 10-én egy berlini hídon találkozott Rudolf Ivanovics Abel és Francis Gary Powers? A Glienicke hídon, a – kémek hídján – egyikük sem volt egyedül. Abel ezredessel az amerikai katonákon kívül James Donovan, hivatalból kirendelt védője sétált, Gary Powersszel pedig a szovjetek.

James B. Donovan

Az idáig vezető út sokkal érdekesebb, mint maga a találkozás. Minden idők addig leghíresebb szovjet kéme lebukott az Egyesült Államokban: ő volt Abel ezredes. Mi vezetett a lebukásához? Milyen ember volt ő? 
James B. Donovan – a védőügyvédje. Miért vállalta el az ügyet? Mi volt a következménye annak, hogy belement a védelem munkájába? Hogyan köpdösték őt, családját, hány telefonhívást kapott, honnan, és hogyan fagyott meg a levegő, ahol megjelent? Kik támogatták, ismerték el a munkáját, és tartották nagyra őt?

nyitó.jpg

Abel ezredes

Mi volt a védelem taktikája? Hogyan állt a politika – az ügy mellett? – az üggyel szemben? – vagy netán az ügy saját érdeivel egyező vonala mentén, kerüljön bárhová is a hangsúly, mindig oda?
A politika… a politika nem más, mint a híg fekáliakeverés művészete. 
Minden politika.
Az is, ami nem.
Csak nem tudunk róla.

Olvasd hát Abel ezredes és James Donovan igaz történetét az Európa Kiadó gondozásában, amely jobb, mint egy kitalált thriller, bővebb, mint a belőle készült film, és jobban megmozgatja a fantáziád, mint bármely kémregény.
Korabeli képekkel, a börtönben rajzolt illusztrációkkal ellátott, igényes, kemény fedeles kötet

A könyvet az alábbi oldalon megtalálod:

745121f.gif