Összetörve - Másképp emlékszel az életedre, mint bárki más?

Könyvajánló: Dani Atkins - Összetörve

Ha kapnál az élettől egy második esélyt, mit tennél? Élnél vele? Ha jobbá változna az életed - varázsütésszerűen visszamenőleg is, hogy reagálnál? Néha el szoktam gondolkodni rajta, hogy ha a mai fejemmel visszamehetnék pár évvel korábbra, bizony lenne pár dolog, amit másképp csinálnék. De ebben a könyvben nem ilyen második esélyek vannak.

Képzeld el, hogy egy baráti társasággal - a pároddal, a gyerekkori legjobb barátoddal és barátnőddel, és még pár fiúval és lánnyal - a sikeres érettségit és a barátságotokat megünnepelve az estét egy kicsi, helyes kis étterem sarkában töltitek. Képzeld el, hogy szörnyű baleset történik, az étterem sarkába egy autó csapódik, és a gyerekkori legjobb barátod megmenti az életedet, a saját élete árán. Képzeld el, ahogy ez az esemény tönkreteszi az életedet - a pároddal szakítasz, az apád rákos lesz, te elköltözöl a nagyvárosba, és nem is mész álmaid egyetemére, titkárnőként dolgozol egy londoni cégnél, és egy kis lakást bérelsz. Gyógyszert szedsz, és erős fejfájások törnek rád, valószínűleg a baleset utóhatásaként. Majd öt évvel később kénytelen vagy visszamenni a szülővárosodba, mert a legjobb barátnőd az esküvőjére készül.

A szerző, Dani Atkins

 

Aztán képzeld el, hogy a legjobb barátod sírjánál, aki érted halt meg, hirtelen olyan erőssé válik a fejfájásod, hogy elájulsz. A kórházban térsz magadhoz, egy olyan életben, ami csak álmaidban szerepelt, egy olyan múlttal, amire te nem emlékszel. Képzeld el, hogy valójában minden másképp történt. Hogy nem szakítottál a pároddal, azóta is együtt vagytok, immár a vőlegényed. Képzeld el, hogy apád nem beteg, hogy kijártad az egyetemet, és elfoglaltad álmaid állását, és képzeld el, hogy a barátod, aki meghalt, nem halt meg, nagyon is él. 

Mit tennél, ha arra riadnál egy baleset után, hogy életed utóbbi 5 évére egészen máshogy emlékszel? Meg mernéd szokni az újat, a jót, vagy visszatérnél a régibe, a rosszba, amit legalább már ismersz?

Rendkívül összezavaró könyv, és egész az utolsó oldalakig mi sem tudjuk, mi történt. Hogyan lehetséges, hogy a főszereplő fiatal lány teljesen másra emlékszik? Hogy lehetséges, hogy meg tudja mondani, kik a szomszédai abban a másik életében, hogy kik a munkatársai, mindent tud róluk, de őt mégsem ismeri fel senki közülük? Hogy teszi túl magát azon, hogy a legjobb barátja mégis él?

Nagyon ütős történet, de a végén mindenre fény derül. Egy szívfacsaró végkifejlet és magyarázat, ami nagyon sok új kérdést hagy megválaszolatlanul. Olvassátok el ti is!

http://rukkola.hu/konyvek/166551-osszetorve